totalno menja ukus
Mađarice samo ovako spremaju punjene paprike: Kuvaju ih u ovom sastojku, zato su ukusnije, Srpkinje ovo ne znaju
Recept Mađarica za punjene paprike je konačno otkriven
Svaka majka i baka ima svoj recept za punjene paprike uz koji uvek ispadnu savršeno bilo se da se prave od sveže ili suve paprike.
Iako se čini da je jednostavno napuniti paprike mesom i pirinčem, postoje neki trikovi i koraci kojih se treba držati kako bi ispale savršene po receptu Mađarica baš svaki put.
Prva stvar koju možete „nadograditi“ je sos u kojem se kuvaju.
Umesto da mu dodajete vodu, koristite temeljac ili višak bistre supe od mesa i povrća.
Osim toga, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u sos.
Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice.
Svi ovi dodaci daće posebnu aromu i paprike će biti još ukusnije.
Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.
Još jedan super dodatak koji će dati malo drugačiji ukus je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.S./Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!